Recepte

Ceptu baklažānu pasta

Ceptu baklažānu pasta

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Sagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sastāvdaļas

Servēšana: 4

2 lieli baklažāni, 1 paliela ķiploka daiviņa, 1/2 izpiesta citrona sulas, 2ēdamkarotes tahini pastas (sezama sēklu pasta), 3-4 ēdamkarotes olīveļļas, 3 pitas maizes

Sagatavošana

Uzsildīt krāsni līdz 200°C. Uz pannas uzliek veselus baklažānus un apsvilina līdz to āda pāraugļojas, tad baklažānus izliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes līdz tie kļūst mīksti. Ļauj baklažāniem atdzist. Attīra baklažānus no ādas. Attīrītās baklažānu filejas ieliek virtuves kombainā ar skapātu ķiploku, Tahni pastu un citrona sulu, pievieno sāli un sakuļ līdz viendabīgai masai. Neizslēdzot virtuves kombainu, masai pievieno olīveļļu, līdz tā kļūst tumīgāka un biezāka. Apcep vai apgrauzdē pitas maizes, sagriež standziņās vai trīsstūrīšos un pasniedz kopā ar Baklažānu pastu.

Whirlpool padomi

Baklažānus var cept uz crisp pannas. Uzsilda crisp pannu ar nelielu eļļas daudzumu 2 1/2-3 minūtes ar Crisp funkciju. Baklažānu sagriež pusītēs un uzliek uz pannas ar pāgriezto pusi. Cep aptuveni 6 minūtes Crisp režīmā, tad apgriež otrādi un cep otru pusi apmēram 3 minūtes Crisp režīmā.