Recepte

Baltā zivs ar vidusjūras dārzeņiem un Ajoli ķiploku mērci

Baltā zivs ar vidusjūras dārzeņiem un Ajoli ķiploku mērci

Gatavošanas laiks: 15 minūtes

Sagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sastāvdaļas

Servēšana: 4

4 baltās zivs filejas (menca, pikša, jūras asaris), 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1 smalki sakapāts sarkanais sīpols, 2 daiviņas saspiestu ķiploku, 2 salmiņos sagriezti sarkanie pipari, 2 salmiņos sagriezti kabači, 2 no ādas attīrīti un kubiciņos sagriezti tomāti, pāris timiāna lapiņu, 1 ēdamkarote Balsamico etiķa. Ķiploku mērce: 2 daiviņas saspiesta ķiploka, 2 olu dzeltenumi, 200 ml olīveļļas, 100 ml saulespuķu eļļas, 3 ēdamkarotes citrona sulas.

Sagatavošana

Lai sagatavotu ķiploku mērci, lielā katlā ieliek ķiplokus, olas dzeltenumus, citrona sulu un šķipsniņu sāls. Sakuļ un ar nelielām porcijām pievieno gan vienu gan otru eļļu, līdz masa kļūst bieza. Masai pievieno citrona sulu un pēc garšas nosaka, vai pietiekami ir sāls. Ielej pannā eļļu un uzkarsē to. Apcep sīpolus, ķiplokus, piparus un kabačus. Cep 5 minūtes līdz iztvaiko sula. Pievieno tomātus un timināna lapiņas un cep vēl 8 -10 minūtes, pēc 5 minūtēm pievienojot etiķi. Pa to laiku zivs filejas apsmērē no abām pusēm ar eļļu. Cep no abām pusēm aptuveni 5 minūtes līdz zivs ir gatava. Zivi pasniedz ar ceptajiem dārzeņiem un ķiploku mārci.

Whirlpool padomi

Zivi var pagatavot mikroviļņu krāsnī tvaicēšanas režīmā. Zivs fileju uzliek uz tvaicejamā trauka restītes, iepriekš trauka dibenā ielejot ūdeni. Trauku aizvāko un zivi gatavo 1 -2 minūtes Steam režīmā.